For demokrati, rettigheder og udvikling i Nordghana

Ghana Venskabsgrupperne har siden 1979 arbejdet for lighed og udvikling i Nordghana. Vi støtter lokale civilsamfundsgrupper til at organisere sig og kæmpe for deres rettigheder.

Vi har særligt fokus på adgang til kvalitetsuddannelse, udvikling af landbruget, og rettigheder, da disse områder er fundamentet for udvikling af hele samfundet.

>> Læs mere

School for Life fejrer 20 års jubilæum

Over 200.000 børn har lært at læse, skrive og regne siden starten i 1995. En dundrende succes, der nu kopieres rundt om i Ghana, og som er adopteret som officiel ghanesisk skolepolitik.

STØT kvalitetsuddannelse i Ghana
på 61417152 via MobilePay

De første 20 år er gået og fejringerne blev sat igang søndag d. 22.8. i Måløv nordvest for København. Dernæst fulgte et arrangement i København (27.8.), i Glamsbjerg og i Silkeborg. Og i oktober i Ghana.

>> Hør hilsen fra mødet til partneren i Ghana

Alvorlige nedskæringer rammer også GV

Tirsdag 29.september 2015 fremlagde regeringen sit forslag til næste års finanslov kaldet ”Stramme rammer – klare prioriteter”. Forslaget betyder, at der skal spares 6,7 milliarder kroner i alt, hvoraf de 2,3 milliarder hentes fra ulandsbistanden. I forhold til de folkelige organisationer, herunder Ghana Venskabsgrupperne, er der lagt op til en nedskæring af den årlige bevilling på 26 %, dvs. i GVs tilfælde fra 11 millioner til 8,1 millioner.

GVs bestyrelse har derfor set sig nødsaget til at afskedige en af sekretariatets 4 ansatte, GVs fundraising og kommunikations­­medarbejder, med virkning fra 31.december 2015. I Ghana vil det være nødvendigt at skrue ned for aktivitetsniveauet og afskedige en del medarbejdere. 

Sekretariatet og bestyrelsen er i tæt dialog med partnerne i Ghana om, hvordan det kan gøres bedst muligt.

>> Læs videre