Forside

GV
GDCP
SfL
CLIP
Information
Aktiviteter
Medlemsservice

Aktiviteter i Danmark

Ghana Seminar 2003 - Det værdige og stærke Afrika, som medierne ikke kender

Ghana Venskabsgrupperne i Danmark holdt åbent weekendseminar den 13. og 14. september 2003 i Ømborgen ved Ry. Det var 20. gang det årlige seminar blev afholdt og med temaet Det værdige og stærke Afrika medierne ikke kender, var seminarets fokus nogle af de mange fantastiske og positive sider af Afrika, som ofte overses, når der tegnes et billede af kontinentet.

På seminaret blev der holdt forskellige oplæg som udgangspunkt for plenumdiskussioner. Oplægsholderne deltog i en paneldiskussion om fremstillingen af Afrika gennem litteratur, samt formidling set i et bredere perspektiv med udgangspunkt i spørgsmålet om, hvordan man fremstiller et sandfærdigt billede af Afrika.

 

Programmet bød på nedenstående oplæg og indslag:

·        Stærke afrikanere v. Knud Vilby, forfatter, kommentator og formand for Dansk Forfatterforening.
Ud over at tale om stærke afrikanere diskuterede Knud Vilby fattigdomsbarrierer og nogle af de internationale mekanismer, der er med til at holde folk i fattigdom. Knud Vilby er tidligere formand for MS og forfatter til en lang række bøger om udviklingsmæssige forhold, primært i Afrika.

·        Konfliktløsning og forsoning i Afrika v. Mie Roesdahl, træner og rådgiver i Network for Peacebuilding Practitioners.
Afrikaneres arbejde med konfliktløsning med eksempler på, hvad der har virket godt, og hvorfor man har gjort, som man har gjort. Mie Roesdahl har arbejdet sammen med afrikanske kapaciteter inden for konflikthåndtering, forhandling og fredsopbygning.

·        Paneldebat mellem oplægsholdere og gæster. Indleder og ordstyrer Thomas Ravn-Pedersen.

·        LET'S PLAY! -"WOMBRA MA YENDZI AGORO! "- Lad os få noget agoro! v/ AGORO-BAND (Ghana/DK).
På akan-sprogene i Ghana dækker ordet agoro over musik, dans og drama - alt det musiske i tilværelsen. AGORO står for musisk samvær, baseret på fællesskab og deltagelse. Musikere og dansere fra Agoro-Band instruerede i ghanesisk dans og sang m/trommer og fortalte undervejs om Agoros perspektiver på kulturelle ressourcer.

·        The picture of Africa I find worth telling v. journalist og programkoordinator Iliasu Adam, CLIP. Iliasu Adam er programkoordinator for GV´s og GDCA´s nyeste program Community Life Improvement Programme og korrespondent for BBC World Service. Iliasu er uddannet journalist og har tidligere arbejdet for Ghana News Agency.

·        Dansk nyhedsformidling om Afrika set gennem afrikanske briller V. Shani Mahama. Herboende ghanesere savner visse historier og vinkler, vi fik indblik i hvilke. Shani Mahama er læreruddannet i Ghana. Bor nu i Danmark og læser politologi.  

GV logo