Forside

GV
GDCP
SfL
CLIP
Information
Aktiviteter
Medlemsservice

Radio "Simli" (Venskabsradioen)

Ghanaian Danish Community Programme

GDCPs lokalradio, Radio Simli  er det projekt, der har været længst undervejs. Ideen til en deltagerbaseret lokalradio blev undfanget allerede i 1987 under et besøg i Danmark. Og selvom myndighederne i Ghana på bare tre måneder havde skaffet sendetilladelse og politisk opbakning var det først ni år senere, at der blev bygget en FM radiostation i regionshovedstaden, Tamale, i 1996. GDCP har et  radiostudie, som fremstiller programmer fra landsbyerne og fra højskolen, som i høj grad er med til at oplyse folk og give dem mod og lyst til selv at ændre på deres situation. Radio Simli  producerer også undervisningsprogrammer for School for Life.

Radiostudiet fungerer som produktionsstudie og sender foreløbig via Ghana Broadcasting Corporations regionalradio i Tamale. Der arbejdes dog på at sikre Simli Radio en selvstændig frekvens med henblik på radioen skal være en selvstændig og finansielt uafhængig institution i 2008. 

I 2005 er Radio Simli derfor begyndt at sende 4 timers radio dagligt som en forberedelse på en fremtid som en selvstændig institution. Programmerne er pga. deres emnevalg kolossalt populære blandt landbefolkningen.

Radio Simli ledes af Gariba Ibrahim

Hente vand