Forside

GV
GDCP
SfL
CLIP
Information
Aktiviteter
Medlemsservice

Voggu

Voggu er Farsøs venskabsby.

De første år støttede GDCP kun Nyankpala, Tolon og Dalun skindene, men det blev efterhånden tydeligt, at det skabte problemer, når projektbilen dagligt kørte igennem andre områder, som ikke var med i programmet. Da der derfor viste sig mulighed for at oprette endnu en venskabsgruppe i Farsø, kom Voggu og dens underlandsbyer med i 1993.

Voggu har et indbyggertal på ca 1.500 og udviklingen har været stagnerende i adskillige år. En høvdingestrid om hvem af to brødre skulle efterfølge den afdøde høvding splittede byen og inddrog også nabobyerne i alvorlige stridigheder. Således blev der ved et enkelt angreb på byen en nat dræbt 30 unge mænd, alle fra området, især fra Tolon. Omkring 20 gårde blev forladt og folk flygtede. Siden 1992 har der været ro, og medarbejderne på GDCP roses for, at de har været medvirkende til den rolige og stabile udvikling.

Der er bygget en stor, dejlig skole, som fungerer og adskillige kvindegrupper nyder godt af arbejdslån fra programmet.

Voggu høvdingen var i Danmark med sin kontaktmand i 1993 og der er et meget hjerteligt forhold mellem landsbyen og Farsø gruppen, som korresponderer regelmæssigt.

Baobab
Store træer som baobab (billedet) og kapok viser i landskabet hvor der er landsbyer.

Læs mere om:
Trekant  DNKOSA