Forside

GV
GDCP
SfL
CLIP
Information
Aktiviteter
Medlemsservice

Farsø venskabsgruppe

Fortsat fra forsiden

Ghana Venskabsgruppen i Farsø blev oprettet i november 1991 af højskolelærer Rudolph Møller, der netop var hjemvendt efter et ophold i projektområdet, hvor han var med til at grundlægge højskolen. Farsøs venskabsby blev Voggu. Siden starten har de fleste af de oprindelige medlemmer forladt gruppen igen, men nogle af de resterende medlemmer har en meget tæt kontakt med høvdingen og folk i Voggu.

Lige efter grundlæggelsen havde gruppen fornøjelsen af høvdingens og hans kontaktmands besøg i to uger i forbindelse med et Ghana seminar på Farsø Højskole. Høvdingen fortalte ghanesiske myter. Det var en spændende oplevelse. I årenes løb har gruppen haft besøg af mange ghanesere og nogle af medlemmerne har været på genbesøg på projektet i Ghana og opholdt sig en ugestid ude i venskabsbyen. Det har skabt en række personlige venskaber, som skærper interessen for en kultur, der er ufattelig forskellig fra den danske informationskultur.

Kontakten mellem byerne har resulteret i bygning af en skole. Gennem forskellige fonde er det lykkedes Farsø-gruppen at få penge, så den nye skolebygning også kunne forsynes med borde og stole. Det betyder at børnene i Voggu ikke som det ellers er almindeligt, behøver at sidde eller ligge på gulvet for at skrive og læse. Gruppen lægger stor vægt på venskabskontakten med folk i Voggu. Der sendes mange breve, så folk i venskabsbyen er klar over vores interesse for deres forhold. Flere skoler i Himmerland har haft temaundervisning om Ghana/Afrika, hvor en af gruppens medlemmer har medvirket. Vi tilbyder gerne foredrag eller forslag til temaundervisning for skoler, spejdere o.a.

baobab