Forside

GV
GDCP
SfL
CLIP
Information
Aktiviteter
Medlemsservice

Glamsbjerg venskabsgruppe

Fortsat fra forsiden

Glamsbjerg er Daluns venskabsby.

Gymnasielærer Leif Frandsen var med i Ghana ved udvælgelsen af venskabsbyer. Martin Jakobsen var dens formand i mange år. Nu er Leif Frandsen formand.

Det aktive medlemstal er beskedent, men ret mange fynboer vil gerne holdes orienteret og holder "Håndslag". Gruppen beskæftigede sig en del med forsendelser og indsamling dertil, da det endnu var nødvendigt. Indsamlede beløb øremærkes, før de afsendes. Der er blevet købt møbler til skolen i Dalun, og Ollerup Gymnastikhøjskole arrangerede et løb Fyn rundt, hvor de "løb for oplysning" til Dalun. Det indsamlede beløb blev brugt til installation af el og vand i de nybyggede sygeplejerskeboliger. I 1998 donerede Vestfyn Gymnasiums elever deres indtjente penge på "arbejdsdagen" til et kursus for School for Life piger på Højskolen i Dalun. Med yderligere støtte fra Lions klubberne i Assens og Glamsbjerg og fra Vestfyns Bank kunne kurset afholdes for 40 piger i en måned.

Besøg begge veje har været en vigtig aktivitet. Udover høvdingebesøgene, hvor højdepunktet var Dalun-Lanas besøg i 1988 er gruppens medlemmer ofte værter for andre gæster fra området.  En del af gruppens medlemmer har været på genbesøg i Dagbon. Gruppens medlemmer øser gerne af deres oplevelser og inviteres ofte ud på skoleinstitutioner og i klubber af forskellig observans for at fortælle om GV’s arbejde.

Henrik Jensen, Ole Dedenroth. Lotte Jacobsen og Lis og Gunnar Brandt, alle fra Glamsbjerg gruppen, har været ansat fra et til fire år i Programmerne i Ghana.

Baobab

Leif Frandsen
Brogårdsvej 24 F, Bellinge
5250 Odense SV
tlf. 65 96 30 45 e-mail: leif.frandsen@vestfyns-gym.dk