Forside

GV
GDCP
SfL
CLIP
Information
Aktiviteter
Medlemsservice

Gusheigu/Karaga distrikt

Trekant  Se kort over Gusheigu/Karaga med SFL klasser i 1998-99! (27KB)
  Det har desværre  landsrekord som det mindst udviklede distrikt i hele Ghana. Indbyggertallet er ca 90.000, og her bor også dagombaer og konkombaer imellem hinanden. Nordvest for Gusheigu bor der kombaer, som ikke stod på konkombaernes side under krigen i 1994. Konkombaerne bor i det nordøstlige hjørne og udgør som i ca.1/3 af befolkningen. Krigen var også meget voldsom i Gusheigu/Karaga, og vejen mellem Gusheigu og Yendi var afbrudt i flere omgange, selv om de egentlige kamphandlinger var slut. Høvdingen i Gusheigu er tidligere politidirektør og det lykkedes ham at forsvare selve byen mod angreb flere gange. Der tales komba i Gusheigu/Karaga, men School for Life har været nødt til at vælge det anerkendte standardsprog, likpakpaaln som det sprog der undervises på i klasserne.
Gusheigu er distriktshovedstaden, og i 1998 blev nye, tidssvarende administrationskontorer taget i brug. Karaga er den næststørste by og vigtig fordi Karagas høvdingeskind et en af de direkte adgange til kongetitlen. I både Gusheigu og Karaga har der været høvdinge stridigheder, som nok også har været medvirkende til den manglende udvikling.

Vandproblemerne er meget store i distriktet og i nogle måneder af året må kvinderne gå 20 km efter vand. Meget få hjælpeorganisationer har været villige til at arbejde i de fjernt liggende områder.

Den Danske Ambassade har siden 1996 støttet et program, CLIP(Community Life Improvement Programme). Det udspringer af GDCA(Ghanaian Danish Community Association) og forsøger at hjælpe med vandforsyning, kornopbevaring og kvindelån. Hidtil har programmet hovedsageligt arbejdet i School for Life landsbyer, da interessen for selv hjælps programmer allerede er vakt her.

Skolesystemet er meget lidt udviklet med kun en Junior Secondary School og en Senior Secondary School. Under krigen flygtede de fleste af lærerne, og det har på ingen måde været muligt at bemande skolerne tilstrækkeligt.

School for Life’s arbejde foregår i Gusheigu som i Yendi, men det var tydeligt de første to år, at det tog længere tid at motivere forældrene til at gøre brug af School for Life’s tilbud. Som Taloli høvdingen udtrykte det, da de vægrede sig ved at indbetale de 25% til bygningen af en skolepavilion: "Vi er blevet skuffet så mange gange"

I Yendi arbejder som distrikts koordinator F. Andani Dawudson

Alhassan Abdulai og Haruna Muhib er distrikt supervisere.
Desuden virker her Nathan Andrew Malik som superviser for konkombaklasserne. Han fungerer også i Yendi distrikt.