Forside

GV
GDCP
SfL
CLIP
Information
Aktiviteter
Medlemsservice

Tamale Rural distrikt

Trekant  Se kort over Tamale med SFL klasser i 1998-99!
(26KB)

Tamale er hovedstaden i Nord Ghana regionen på ca 875 km² og distriktet har et indbyggertal på ca. 400.000.

Flertallet er dagombaer, men der bor folk af alle etniske oprindelser i byen. Konkombaerne, som boede i byen før krigen blev jaget eller evakueret og deres ejendom ødelagt. De er endnu ikke vendt tilbage, selv om de nu ikke hindres i at færdes i byen.

Skolemulighederne er meget uensartede i distriktet. Der er meget velfungerende private skoler hvor folk betaler høje skolepenge. Der er store kommuneskoler med en meget høj klassekvocient (70 i en klasse er ikke ualmindeligt), hvor forældrene må investere i ekstra undervisning for at børnene kan følge med, og der er små lerklinede landsbyskoler, som er så dårlige, at forældrene ikke vil bruge dem til deres børn.

Lige fra starten af School for Life har der været et stort ønske om at School for Life også skulle omfatte Tamale Rural, men det blev først en realitet i 1997 med 20 klasser og fra 1998 fuldt udbygget med 50 i alt.

Tamale Rural omfatter landsbyerne som ligger i en kreds udenom centrum i mindst fem kilometers afstand derfra.

Det har vist sig at behovet virkelig er stort og at forældrene på trods af storbyens faciliteter er ivrige efter at udnytte School for Life’s tilbud, så der er bygget adskillige skole pavilioner.

I 1997 ansattes kun en distrikts superviser, A. Baba Issifu, som var underlagt Savelugu/Nanton distriktet med de 20 klasser. Fra 1998 blev A. Baba Issifu forfremmet til distrikts koordinator og der ansattes to nye supervisere: Abukari I. Ziblim og Mohammed Jamal Arif

Der er lejet et distriktskontor som fra 1999 også skal rumme område kontoret. Område koordinatoren for de fire distrikter Tolon/Kumbungu, Gusheigu/Karaga, Savelugu/Nanton og Tamale Rural er den tidligere distrikts koordinator for Yendi, Bawa A. Yussif.
Som regnskabsfører og sekretær er ansat Maria Abukari.