Forside

GV
GDCP
SfL
CLIP
Information
Aktiviteter
Medlemsservice

Silkeborg Højskoles rejsehold til Ghana

Danske højskoleelever i Ghana

Hvert andet år sender Silkeborg Højskole elever afsted til Nordghana. Igennem tre måneder følger de projekterne "Ghanaian Danish Community Programme (GDCP)" School for Life Programme (SfL), og Community Life Improvement Programme (CLIP).

Eleverne får mulighed for at følge de folk, der arbejder i de forskellige programmer, og hjælpe til, hvor det er muligt.


Hele opholdet, både i Danmark og i Ghana, er skruet sammen således, at de første tre måneder på Silkeborg Højskole bruges til at forberede sig på
mødet med landet, historien og kulturen. Der arbejdes med bistand og gældsproblematikker, samt hvordan man kan samle sig materiale til en senere
formidling af ens oplevelser. Ved siden af dennne forberedelse indgår man i alle de andre fag skolen tilbyder.

De næste tre måneder opholder man sig i Ghana, hvor der sættes andre vinkler på ens egen tilværelse. Der skabes venskaber, suges til sig af oplevelser og indsamles materiale om de projekter, man har besøgt.

Efter hjemkomst vil man de følgende tre måneder arbejde med formidling. Hvordan får man fortalt om de mennesker man mødte, projekterne og ens egne reflektioner over den anderledes verden, man har besøgt.

Holdet der startede i august i 2004 tog af sted til Ghana midt i november, og vendte tilbage til Danmark først i februar 2005. Siden har Ghana holdet været rundt i Danmark og fortælle om deres oplevelser i Ghana. 

Landsbymark
I løbet af de 3-måneder højskoleeleverne opholder sig i Ghana, kommer de i tæt kontakt med lokalbefolkningen, som de bor hos i små grupper noget af tiden for at opleve det almindelige, daglige landsbyliv.

Rejsebreve fra Ghana-holdet 2004/05

Trekant  1. rejsebrev, november 2004

Trekant  2. rejsebrev, december 2004

Trekant  Brev efter hjemkomst, maj 2005

Rejsebreve fra Ghana-holdet 2002/03

Trekant  1. rejsebrev, november 2002

Trekant  2. rejsebrev, januar 2003

Rejsebreve fra Ghana-holdet 2000/01

Trekant  2. rejsebrev, december 2000

Trekant  3. rejsebrev, januar 2001