Informationsmaterialer

 

Vi arbejder løbende på at have et varieret udbud af materialer til at oplyse om levevilkårene i Nordghana. I øjeblikket kan vi tilbyde følgende oplysningsmateriale:

Eventyret i Ghana. Hæfte med generel oplysning om Ghana Venskabsgrupperne og projekterne samt introduktion til filmen Kone nr. 2, 24 sider (1999).

School for Life - Et skoleprojekt i Nordghana. Informationshæfte om School for Life, 26 sider (2006).

Rumpedans og Kalabasser, Amina i Ghana. Børnebog om livet i en landsby i Nordghana. Udgivet i forbindelse med Danmarks Radios u-landskalender i 1994. Midlerne fra salget af u-landskalenderen gik til School for Life. Forfatter: Charlotte Blay, fotograf: Jørgen Schytte. 64 sider (1994). Pris 40 kr. for enkelteksemplarer.  Sæt med 12 elevbøger, lærervejledning og lydbånd 350 kr.

Kone nr. 2. Videofilm. Et portræt af to kvinder, en middelklassekvinde og en landbokvinde, som lever to vidt forskellige liv. De har deres lederevner og styrke tilfælles, og så er de begge kone nr. 2. Instruktion og produktion: Gertrud Bjørning, drejebog: Trille, foto: Finn Brasen. VHS, 33 min. (1979). 100 kr.

Savannebussen. CD med 16 sange om det nordlige Ghana. Tekster af Leif Rasmussen og musik af Hans Holm og Hans Dammeyer. 2004. 50 kr.

School for Life Evighedskalender. 30 x 30 cm. 12 smukke kalenderbilleder fra projektområdet og en beskrivelse af projektet. 50 kr.

Postkort, A5. Farvefoto, sæt med 4 forskellige. 20 kr.

 

Ovenstående materialerne kan bestilles ved at klikke her (link til bestillingsoversigt).

 

Emnekuffert til temaarbejde med børn

Lokalgruppen i Århus har lavet to emnekufferter, som indeholder effekter fra dagliglivet i en landsby i Nordghana. De er velegnede til emneforløb om Ghana / Afrika.

Desuden indeholder kufferterne et klassesæt af bogen 'Rumpedans og kalabasser - Amina i Ghana'. Bogen beskriver dagliglivet i landsbyen Dalun-Koko fra pigen Aminas synsvinkel. Den blev fremstillet som undervisningsmateriale i forbindelse med DR's u-landskalender i 1994, hvor de indsamlede midler gik til opstart af School for Life projektet

Endvidere indeholder kufferterne et hæfte med madopskrifter og andre forslag til aktiviteter, som kan indgå i et emneforløb om Ghana / Afrika.

Kufferterne kan rekvireres ved hendelse til formanden for lokalgruppen i Århus, Inge Mette Hjort, på tlf. 86 49 66 56.