Projektkomponenter

 

Højskolen DNK
Siden 1989 har en skole, baseret på de danske højskoleprincipper Dagbon Ninneesim Karimzong 'Det øjeåbnende lærested', tilbudt kurser til landsbybeboerne i forbedrede landbrugsmetoder og andre indkomst skabende aktiviteter. Der gives også efteruddannelseskurser, de såkaldte TOT (training of trainers) kurser til andre NGOers ansatte og til ansatte i Distriktsadministrationen. DNK træner og tilbyder træningsfaciliteter til mere end 1300 personer årligt. Det samlede antal kursusdage er ca. 10,000 årligt. (2005).

Læs mere om Højskolen DNK


Kapacitetsopbygning TL
TL, 'Tinkpansi Lebgimsin', har fra begyndelsen af 2005 arbejdet i landsbyerne i samarbejde med DNK med at lave kapacitetsopbyggende kurser for udviklingsaktører, såsom civilsamfundets ledere, lokalkomitéer/CBO'er og traditionelle autoriteter. TL har opbygget kapaciteten af 31 CBO’er, trænet 122 traditionelle ungdomsledere i lederskab, registeret 141 CBO’er i programområdet som udviklings partnere, monitoreret brugen af infrastrukturer, skoler, klinikker o.l. bygget af TL, og igangsat bygningen af 7 nye.

Læs mere om Landsbyudvikling TL


Micro-kredit Simli Pong
Simli Pong organiserer kvindegrupper og giver lån til at gå i gang med en indtægts skabende aktivitet, såsom fremstilling af sheanøddesmør eller sæbe. Simli Pong har dannet 141 grupper med et samlet antal medlemmer på 3,446 og har en låneportefølje på ca. ¢ 2.7 billion (svarende til ca. 1.8 mio DKK) i 2005.

Læs mere om Lån til kvindegrupper


Simli Radio
GDCP har et radiostudie, som fremstiller programmer fra landsbyerne og fra de 3 andre komponenter, som i høj grad er med til at oplyse folk og give dem mod og lyst til selv at ændre på deres situation. Simli Radio producerer 800 programmer årligt (2005) som dækker et udvalg af forskellige emner.

Læs mere om Simli Radio